Skoči do osrednje vsebine

Študentke ljubljanske Filozofske fakultete spoznale delo Urada vlade za komuniciranje

Tokrat so se predstavitve vlade in njenega dela udeležile študentke pedagogike in andragogike, ki v okviru predmeta Vzgoja za demokratično državljanstvo spoznavajo tudi delovanje političnih institucij in državnih organov.

Študentke je v sejni sobi, v kateri potekajo redne seje vlade, nagovorila direktorica Urada vlade za komuniciranje Petra Bezjak Cirman. Predstavila jim je, kako poteka delo vlade in sprejemanje odločitev na rednih sejah. Spoznale so tudi druga področja dela Urada vlade za komuniciranje, kot so komuniciranje 20 letnice članstva Slovenije v Evropski uniji, spletno orodje predlagam.vladi.si ter promocijo Slovenije v tujini.

Ker je velik del nalog Urada vlade za komuniciranje povezan z obveščanjem javnosti o delu in odločitvah vlade, smo se v drugem delu obiska preselili v veliko medijsko središče. Predstavnica urada je študentkam predstavila kanale in orodja, ki jih na uradu uporabljamo, da sporočila in informacije posredujemo čim širši javnosti. Osrednji kanal za obveščanje javnosti o delu vlade je spletno mesto GOV.SI, redno pa objavljamo tudi na družbenih omrežjih, kot na primer Facebook, Instagram, X, LinkedIn, YouTube in Flickr.

Na koncu obiska so se študentke preizkusile še v vlogi predstavnic vlade in novinark ter na simulaciji novinarske konference nastopale pred mikrofoni in kamerami.

Fotografije z obiska študentk Filozofske fakultete so na voljo na vladnem Flickr računu.