Skoči do osrednje vsebine

Velikonočna poslanica predsednika vlade dr. Roberta Goloba

Spoštovane državljanke in državljani, cenjeni rojaki v zamejstvu in po svetu. Rad bi vam iz srca voščil vesele velikonočne praznike.

Vsem, ki vam ti dnevi pomenijo košček tradicije, zaradi katere se zberete in poveselite v krogu najdražjih. Za prenekaterega med nami pa je ta konec tedna tudi dobrodošel trenutek za postanek, razmislek, morda kar prenovo. Simbolika velike noči je močna.

Govori nam o odnosu posameznika do skupnosti. O nujnosti mirnega premagovanja medsebojnih nasprotij. Predvsem pa nam sporoča, da se lahko tudi v najtežjih časih nadejamo novega jutra. Povedano drugače: zmage dobrega nad zlom.

Živimo v času, ko se kot posamezniki, pa tudi kot narod soočamo z vsakovrstnimi izzivi. Ki pa so premagljivi, če bomo le znali zaupati v solidarnost in prisluhniti sočloveku. Velika noč je nenazadnje prelomnica tudi v naravi, ki nas obdaja. To je čas, ko dan za nekaj časa spet premaga temo. Ko stoletne veje dreves poženejo nove, zelene poganjke. To je rojstvo vsega novega, pozitivnega, navdihujočega. Če bomo znali te preproste nauke narave preplesti v svoje misli in ravnanja, bomo bolje živeli tudi ljudje.

Želim vam, da velikonočne praznike preživite mirno in skupaj s svojimi najbližjimi.

Dr. Robert Golob, predsednik Vlade Republike Slovenije