Skoči do osrednje vsebine

Rok za oddajo izjave o uveljavljanju podpore pri ukrepu prestrukturiranje vinogradov

1. aprila 2024 začne teči rok za oddajo izjave o uveljavljanju podpore za prestrukturiranje vinogradov. Rok za oddajo se izteče 15. junija 2024.

Vnos izjave ter pooblastilo za vnos (kadar zahtevka ne vnaša vlagatelj sam) poteka elektronsko preko aplikacije Tržni ukrepi v okviru e-kmetije. Izpolnjeno pooblastilo se skenirano pošlje na elektronski naslov: skt-podpora.aktrp@gov.si. Pooblastilo ima veljavnost 2 leti, zato za vlagatelje, za katere je bilo pooblastilo poslano že v preteklem letu, pooblastila ni potrebno ponovno predložiti.

Pozivamo vlagatelje, da pravočasno uredijo vpise v Register kmetijskih gospodarstev na upravni enoti.

Za fizične osebe se po novem obračuna akontacija dohodnine tudi za stroške prestrukturiranja, razen če vlagatelj za posamezna izvedena dela priloži račune. V tem primeru se akontacija dohodnine oprosti oz. zniža glede na zneske plačane in razvidne z računov. Za namen oprostitve plačila dohodnine se upoštevajo vrednosti z računov brez DDV. K zahtevku se elektronsko priloži kopije računov za upravičene stroške, ki se glasijo na vlagatelja in dokazila o plačilu računov.

Za vsa dodatna vprašanja smo na voljo na naslednjih elektronskih naslovih:

 - vin-ukrepi.aktrp@gov.si (vsebinska vprašanja, ki zadevajo ukrep),

 - skt-podpora.aktrp@gov.si (pooblastila in vprašanja oz. težave v zvezi z aplikacijo Tržni ukrepi)

Naziv storitve Institucija
Agencija Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja