Skoči do osrednje vsebine

Seznam strokovnjakov za izvajanje storitve IP Scan Enforcement

Objavljen je seznam strokovnjakov s področja intelektualne lastnine, ki bodo v Sloveniji za mala in srednje velika podjetja (MSP) izvajali storitev s področja uveljavljanja pravic intelektualne lastnine (poimenovane IP Scan Enforcement) v okviru Sklada za pomoč malim in srednje velikim podjetjem Urada Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO).

Storitev IP Scan Enforcement

Storitev IP Scan Enforcement je namenjena svetovanju MSP s sedežem v EU, ki so jim bile kršene pravice intelektualne lastnine ali se spopadajo z obtožbami tretje osebe zaradi kršitve pravic intelektualne lastnine ali pa so izpostavljena visokemu tveganju tovrstnih kršitev. MSP lahko za storitev pridobijo finančno pomoč Sklada za pomoč MSP za leto 2024. Na spletni strani EUIPO so na voljo dodatne informacije o storitvi IP Scan Enforcement.

Storitev izvajajo strokovnjaki, ki jih imenujejo sodelujoči uradi za intelektualno lastnino držav članic EU. Storitev se bo izvajala v času delovanja Sklada za pomoč MSP za leto 2024.

Seznam strokovnjakov za izvajanje storitve »IP Scan Enforcement« v Sloveniji je objavljen tudi na vstopni spletni strani Urada za intelektualno lastnino v izpostavljeni rubriki Seznam zastopnikov za izvajanje storitve IP Scan Enforcement.

Postopek

Zainteresirana MSP se morajo prijaviti na poziv (vsebina je v angleščini) Sklada za pomoč malim in srednje velikim podjetjem pri EUIPO ter zaprosijo za vavčer 1. Po odobritvi vavčerja s strani EUIPO zaprosijo za izvedbo storitve IP Scan Enforcement pri strokovnjaku s seznama. Po prejemu poročila o izvedeni storitvi in plačanem računu pridobijo potrdilo o izvedeni storitvi, ki ga priložijo zahtevku za povračilo stroškov EUIPO in prejmejo nepovratna sredstva.

Za Slovenijo je upravičen strošek izvedbe storitve 900 evrov brez DDV, sofinanciranje v okviru Sklada za pomoč MSP pa 90 odstotkov upravičenih stroškov (810 evrov).

Dodatna pojasnila

Za dodatna pojasnila lahko zainteresirana MSP pokličejo Nino Mandl na telefonsko številko 01 620 31 53 ali pišejo na nina.mandl@uil-sipo.si.