Skoči do osrednje vsebine

Dijaki in dijakinje Gimnazije Vič spoznali projekt nacionalnega jedrskega programa

V okviru vladnega pedagoškega programa Aktivno državljanstvo so vlado obiskali dijakinje in dijaki Gimnazije Vič. O vladi in njenem delu so spregovorili s predstavniki Kabineta predsednika vlade, Urada vlade za komuniciranje in Protokola Republike Slovenije.

V prvem delu obiska so si dijaki ogledali kratek video s predstavijo dela in nalog vlade, sledil je še kratek kviz, kjer so preverili, kako dobro poznajo sestavo in delovanje vlade. V nadaljevanju je dijakom svoje delo predstavil državni sekretar v Kabinetu predsednika vlade Danijel Levičar. Podrobno jim je predstavil načrt izgradnje drugega bloka Jedrske elektrarne v Krškem in jih pozval, da se jeseni udeležijo referenduma na to temo, saj bodo takrat povečini že vsi polnoletni. Ker je projekt izgradnje drugega bloka dolgoročen projekt, ki bo z energijo oskrboval naslednje generacije, so dijaki postavljali tudi več vprašanj na temo novih tehnologij in učinkovitosti.

Obisk smo nadaljevali s predstavitvijo dela Protokola Republike Slovenije in Urada vlade za komuniciranje. V medijskem središču smo dijakom dali možnost, da strnejo svoje vtise z obiska pred mikrofonom, kjer sicer stojijo predsednik vlade in ministri.

Fotografije z obiska dijakov Gimnazije Vič so na voljo na vladnem Flickr računu.