Skoči do osrednje vsebine

Ministrica Katič se je srečala z generalnim direktorjem Majcnom

Ministrica za pravosodje Andreja Katič se je sestala z generalnim direktorjem Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij mag. Bojanom Majcnom, ki je ministrico seznanil z aktualnimi temami z delovnega področja uprave.

Ministrica se je seznanila z nekaterimi odprtimi zadevami in pomembnejšimi investicijami v zaporskem sistemu v zadnjem obdobju po posameznih lokacijah zaporov in prevzgojnem domu ter investicijah v teku in načrtih za naprej. Izrazila je namero za čim prejšnje srečanje z vsemi direktorji zavodov za prestajanje kazni zapora in prevzgojnega doma in prosila generalnega direktorja, da vsem zaposlenim v upravi prenese njene pozdrave. Zavzela se je za nadaljevanje prizadevanj za čim prejšnjo izgradnjo novega ljubljanskega zapora v Dobrunjah in sprejetje novele Zakona o izvrševanju kazenskih sankcij, ki ureja dve ključni težavi zaporskega sistema – tako prezasedenost kot kadrovsko pomanjkanje. Z obema področjema, ki terjata tudi medresorski pristop pri reševanju, je ministrica že dobro seznanjena.

Mag. Majcen je ministrici Katič ob zaključku obiska na Generalnem uradu izročil simbolično darilo z izdelkom zaprtih oseb.

mag. Majcen se rokuje in predaja darilno vrečko ministrici Katič

Ministrica Katič se je srečala z generalnim direktorjem Majcnom | Avtor: Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij