Skoči do osrednje vsebine

200. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada se je na dopisni seji seznanila z napovedjo stavke državnih tožilcev in sprejela izhodišča za pogajanja v zvezi s stavkovnimi zahtevami. Dala je tudi soglasje k predlogom amandmajev k Predlogu zakona o spremembah in dopolnitvi Zakona o spodbujanju digitalne vključenosti.

Vlada sprejela izhodišča za pogajanja v zvezi s stavkovnimi zahtevami

Vlada se je seznanila z napovedjo stavke državnih tožilcev in s stavkovnimi zahtevami ter sprejela izhodišča za pogajanja v zvezi s stavkovnimi zahtevami.

Vlada je imenovala pogajalsko skupino za pogajanja s stavkovnim odborom, ki zastopa državne tožilce, ki se bo pogajala o reševanju stavkovnih zahtev državnih tožilcev.

Vladno pogajalsko skupino vodi minister za javno upravo mag. Franc Props, njegov namestnik je generalni direktor Direktorata za javni sektor na Ministrstvu za javno upravo Peter Pogačar; dodatno pa pogajalsko skupino sestavljajo članice in člani iz Ministrstva za javno upravo, Ministrstva za finance in Ministrstva za pravosodje ter Vrhovnega državnega tožilstva.

Vir: Ministrstvo za javno upravo

Vlada dala soglasje k predlogom amandmajev k Predlogu novele Zakona o spodbujanju digitalne vključenosti 

Gradivo je pripravljeno v skladu s četrtim odstavkom 46. člena Poslovnika Vlade Republike Slovenije, ki določa, da v primerih, kadar vlada določi besedilo predloga akta, ki ga sprejema Državni zbor, in mu ga pošlje v obravnavo, lahko ministrstvo na vloženo besedilo predlaga vložitev amandmaja le ob soglasju vlade.

S predlaganimi amandmaji ministrstva se v prvi vrsti sledi mnenju Zakonodajno-pravne službe Državnega zbora (ZPS) k Predlogu zakona o spremembah in dopolnitvi Zakona o spodbujanju digitalne vključenosti (EPA 1319-IX). Odpravljajo se pomisleki ZPS glede neskladnosti predloga zakona z Ustavo Republike Slovenije, hkrati pa se zagotavlja bolj učinkovito delovanje mehanizma za zagotavljanje dostopa do računalniške opreme.

Vir: Ministrstvo za digitalno preobrazbo