Skoči do osrednje vsebine

Dijaki Vegove Ljubljana in mladi judoisti poudarili, kako pomembno je vključevanje mladih v šport

Na tokratnem obisku smo gostili dijake Vegove Ljubljana ter mlade judoiste Judo kluba Bežigrad. Delo vlade jim je predstavila direktorica Urada vlade za komuniciranje, Petra Bezjak Cirman, hkrati pa so spoznali, kako veliko promocijo države delajo slovenski športniki na velikih športnih tekmovanjih v tujini.

Petra Bezjak Cirman je dijake aktivno vključila v spoznavanje dela vlade, saj so z iskanjem pravilnih odgovorov v kvizu preverili, kako pozorno so spremljali predstavitveni video. V nadaljevanju jim je predstavila še ostale naloge Urada vlade za komuniciranje, mlade pa pozvala, da postanejo aktivni državljani. Letos se bo evropskih volitev lahko udeležilo že kar nekaj polnoletnih dijakov, ki so sodelovali na predstavitvi.

Potem pa je sledilo nekoliko drugačno nadaljevanje, saj smo gostili tudi mlade judoiste. Predstavniki Judo kluba Bežigrad so predstavil uspešno delovanje kluba predvsem skozi številke: v klubu trenira približno 250 mladih judoistov, najboljši med njimi so člani mladinskih in članskih reprezentanc, ki nizajo številne uspehe na mednarodnem nivoju. Ena izmed njih je bila tudi v skupini, ki nas je obiskala. Predstavili so tudi poseben projekt, ki vključuje trening juda za otroke z motnjami v duševnem razvoju. Želijo si pritegniti čim več otrok, saj ima taka aktivnost več pozitivnih učinkov na otroke: počutijo se vključene in del skupnosti.

Med judoisti je bil tudi mladi Oleksii, ki je pred dvema letoma zaradi vojne v Ukrajini skupaj z mamo prišel v Slovenijo. Tudi zaradi odličnih pogojev, ki mu jih nudi treniranje v judo klubu, se v Sloveniji odlično počuti in se veseli uspešnih nastopov.

Po predstavitvi dela vlade sta sledili še predstavitev predsedniške palače, protokola in nacionalnih simbolov s strani predstavnice Protokola Republike Slovenije in predstavitev dela Urada vlade za komuniciranje v novinarskem središču. Dijaki so sodelovali pri simulaciji novinarske konference vlade in imeli priložnost povedati svoje mnenje o obisku vlade.

Fotografije z obiska dijakov Vegove Ljubljana in Judo kluba Bežigrad so na voljo na vladnem Flickr računu.