Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Vojko Volk na delovnem obisku v Washingtonu

Državni sekretar za mednarodne zadeve ter nacionalno in mednarodno varnost Vojko Volk se je mudil na delovnem obisku v ZDA. V Washingtonu se je srečal z namestnikom svetovalca za nacionalno varnost Združenih držav Johathanom Finerjem in s pomočnikom državnega sekretarja za evropske in evrazijske zadeve Jamesom O'Brianom ter pomočnico državnega sekretarja za mednarodne organizacije Michele Sison.

Državni sekretar za mednarodne zadeve ter nacionalno in mednarodno varnost Vojko Volk se je od 26. do 28. februarja mudil na delovnem obisku v ZDA. V Washingtonu D.C. se je srečal z namestnikom svetovalca za nacionalno varnost Združenih držav Johathanom Finerjem. V State Departmenu je opravil pogovore s pomočnikom državnega sekretarja za evropske in evrazijske zadeve Jamesom O'Brianom in pomočnico državnega sekretarja za mednarodne organizacije Michele Sison ter se srečal z glavno namestnico pomočnika sekretarja (PDAS) za Evropo in Evrazijo Yuri Kim.

Pogovor je opravil tudi na Ministrstvu za obrambo ZDA. V pogovorih so obravnavali dvostranske odnose, razmere v Ukrajini, na Zahodnem Balkanu in Bližnjem vzhodu, transatlantski odnosi in sodelovanje v Varnostnem Svetu OZN. Državni sekretar Volk je bil 27. februarja gost okrogle mize v okviru programa Globalna Evropa, ki jo je organiziral Wilson Center v Washingtonu.