Skoči do osrednje vsebine

Predstavitev in degustacija slovenskih vin na Veleposlaništvu RS v ZDA

V sredo, 31. januarja 2024 smo na veleposlaništvu gostili slovenske vinarje ter organizirali promocijo in degustacijo slovenskih vin. Dogodek je bil organiziran v sodelovanju s podjetjem Marq Wine Group. Promocija vin v Washingtonu D.C. je bila le ena od štirih promocijskih dogodkov, ki so ga skupaj s slovenskimi vinarji izvedli v ZDA.

V sredo, 31. januarja 2024 smo na veleposlaništvu gostili slovenske vinarje ter izvedli degustacijo slovenskih vin skupaj z ameriškim podjetjem Marq Wine Group (D.C.). Predstavitev slovenskih vin je bila organizirana za ameriške kupce, uvoznike, distributerje, restavracije in trgovce iz zveznih držav Maryland, Virginija ter D.C. Dogodek je potekal v prostorih veleposlaništva v Washingtonu.

Predstavnike slovenskih vinarjev je sprejel veleposlanik Iztok Mirošič in izrazil zadovoljstvo zaradi skupnega projekta, ki se bo nadaljeval še naslednja leta. Na dogodku se je predstavilo devet proizvajalcev slovenskih vin ter en proizvajalec vode: predstavniki Ptujske Kleti in Kleti Krško so bili osebno prisotni na predstavitvi. Ostala predstavljena vina so bila vina proizvajalcev Penine Istenič, Dveri Pax, Vino Kristančič, Vina Simčič, Albiana, Vina Čuk, Vina Ronk ter voda Cana. Predstavitev in degustacijo je vodil somelje g. Andrey Ivanov iz podjetja Bliss.

Predstavitev slovenskih vin na veleposlaništvu je bila le ena od štirih predstavitev v sklopu predstavitev slovenskih vin po ZDA - slovenska vina so bila predstavljena tudi v mestih Dallas, Chicago ter New York. Podjetje Marq Wines Group je za potrebe promocije slovenskih vin v ZDA postavilo tudi novo promocijsko spletno stran www.wineslovenia.com