Skoči do osrednje vsebine

Dijaki poklicnih šol iz Ljubljane in Maribora spoznali delo vlade

V okviru vladnega pedagoškega programa Aktivno državljanstvo so vlado obiskali dijakinje in dijaki Srednje frizerske šole Ljubljana ter Srednje zdravstvene in kozmetične šole Maribor. O vladi in njenem delu so spregovorili s predstavniki Kabineta predsednika vlade, Urada vlade za komuniciranje in Protokola Republike Slovenije.

Dijakom je svoje delo predstavila svetovalka za področje zdravja, ki je dijakom osvetlila predloge za izboljšanje ureditve na področja prehrane, zdravilstva, legalizacije konoplje ter psihoterapije.

Za dijake Srednje zdravstvene in kozmetične šole Maribor zagotovo zanimive teme. Njihova profesorica je namreč izpostavila, da se jih po zaključku srednje šole večina odloči za nadaljevanje študija, nekateri se vpišejo tudi na medicino. Prav vsi se brez težav zaposlijo, a na žalost ne vsi v Sloveniji - veliko jih priložnost za delo namreč poišče v sosednji Avstriji.

Profesorica Srednje frizerske šole Ljubljana je za svoje dijake izpostavila, da so izjemno kreativni in da ima tudi šola še številne ambicije. Trenutno pa je njihov največji izziv  oblikovanje urnikov zaradi prostorske stiske šole.

Obisk smo nadaljevali v predsedniški palači, kjer dijakom predstavimo delo Urada vlade za komuniciranje in Protokola Republike Slovenije. V medijskem središču smo dijakom dali možnost, da strnejo svoje vtise z obiska pred mikrofonom, kjer sicer stojijo predsednik vlade in ministri. Povedali so, da so v dveh urah izvedeli veliko novih informacij, ki jih bodo skupaj s profesorji analizirali v šoli pri pouku.

Fotografije z obiska dijakov Srednje frizerske šole Ljubljana ter Srednje zdravstvene in kozmetične šole Maribor so na voljo na vladnem Flickr računu.