Skoči do osrednje vsebine

Veleposlanik Mirošič je v Republiki Kostariki predal poverilno pismo

V glavnem mestu Republike Kostarike je 26. januarja 2024 potekala slovesnost v predsedniški palači, kjer je veleposlanik Mirošič predal poverilno pismo predsednice Republike Slovenije Pirc Musar podpredsedniku Republike Kostarike Brunnerju.
Slovesnost ob predaji poverilnega pisma v glavnem mestu Kostarike, na sliki veleposlanik Mirošič, podpredsednik Kostarike Brunner in zunanji minister Tinoco

Slovesnost ob predaji poverilnega pisma v San Jose, Kostarika | Avtor: Veleposlaništvo Slovenije v Washingtonu

1 / 3

Veleposlanik Mirošič je 26. januarja 2024 predal poverilno pismo predsednice Republike Slovenije Pirc Musar prvemu podpredsedniku Republike Kostarike Brunnerju. Slovesnost je potekala v predsedniški palači v San Joseju. Na letnem srečanju diplomatskega zbora se je veleposlanik Mirošič srečal tudi s predsednikom Republike Kostarike Chavesom.

V glavnem mestu San Jose je veleposlanik Mirošič skupaj s političnim svetovalcem Peršinom tudi druga delovna srečanja, med drugim s predsednikom parlamenta Republike Kostarike, Ariasom Sánchezem, s predstavniki ministrstva za zunanje zadeve ter vodjo delegacije EU. Razprave in dialog so bili namenjeni utrjevanju sodelovanja med Republiko Slovenijo in Republiko Kostariko ter nadaljnjemu sodelovanju med obema narodoma. Obe državi že plodno sodelujeta na multilateralnem področju, predaja poverilnega pisma in srečanje s predstavniki kostariških oblasti pa je priložnost za okrepljeno sodelovanje tudi na bilateralnem področju.