Skoči do osrednje vsebine

Skupini za davke in odpravo administrativnih ovir v gospodarstvu pričenjata z delom

Na nedavnem srečanju med predstavniki vlade in gospodarskimi organizacijami in združenji je bil sprejet dogovor o sodelovanju gospodarstva pri dveh delovnih skupinah o pripravi davčne reforme in ter odpravljanju administrativnih ovir v gospodarstvu. Skupini sta oblikovani in pričenjata z delom v prihodnjem tednu.

V torek, 30. januarja, se bo na prvem posvetu sestala delovna skupina za odpravljanje administrativnih obremenitev v gospodarstvu, ki se bo najprej posvetila analizi izvajanja zakona o evidentiranju. Skupino z enajstimi člani bo vodil minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec. Med njimi bo pet predstavnikov vlade in šest predstavnikov gospodarstva. Državna sekretarka Katja Božič bo vodila skupino za davke, ki bo najprej izvedla analizo davčnih obremenitev. Cilj skupine je pripraviti pregled možnih davčnih ukrepov, ki bodo gospodarstvu omogočili boljšo konkurenčnost.

Posvetovalne skupine so izraz zavezanosti k sodelovanju in dialogu, ki sta ključna za ustvarjanje uspešnih rešitev v dinamičnem gospodarskem okolju.