Skoči do osrednje vsebine

Vlada in predstavniki gospodarstva s kontinuiranim dialogom v iskanje rešitev

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je z resornimi ministri danes srečal s predstavniki gospodarskih organizacij in združenj. Da je treba voditi kontinuiran dialog, so se sogovorniki strinjali že na vrhu gospodarstva konec lanskega leta. Samo tako je mogoče oblikovati rešitve, ki bodo spodbujale konkurenčnost gospodarstva in obenem prispevale k ohranjanju blaginje.
Predsednik vlade dr. Robert Golob

Predsednik vlade dr. Robert Golob | Avtor: Žan Kolman/KPV

1 / 2

Sogovorniki so se dogovorili za ustanovitev dveh delovnih skupin, v katerih bodo v strokovnem dialogu lahko naslovili vprašanja, povezana s pripravo davčne reforme ter zmanjševanjem administrativnih ovir. Prva delovna skupina bo najprej pripravila analizo davčnih obremenitev s ciljem iskanja ukrepov za spremembo davčne zakonodaje. Druga skupina pa bo najprej pregledala pripombe na Zakon o evidentiranju, ki jih že spremlja Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve. V vsako od skupin bodo predstavniki gospodarstva ter vlade imenovali po 5 članov.

Predsednik vlade je predstavnike gospodarstva ponovno povabil k sodelovanju v Ekonomsko-socialnem svetu (ESS). Kot je po srečanju povedal Tibor Šimonka, predsednik GZS, je bil danes dosežen prvi korak k vnovičnemu zaupanju v tej smeri.