Skoči do osrednje vsebine

Izobraževanje za strokovnjake s področja intelektualne lastnine

Urad Evropske unije za intelektualno lastnino (angleško European Union Intellectual Property Office - EUIPO) 23. januarja 2024 organizira izobraževanje za strokovnjake s področja intelektualne lastnine, ki so zainteresirani za izvajanje storitve s področja uveljavljanja pravic intelektualne lastnine »IP Scan Enforcement«.

Storitev IP Scan Enforcement (povezava v angleškem jeziku) bo zajemala svetovanje na področju uveljavljanja pravic intelektualne lastnine (na primer v sporih s področja intelektualne lastnine, kot so postopki pred uradom, drugimi tujimi uradi ali sodiščem ,kot so ugovori, zahteve ali tožbe za ničnost pravic in podobno ali v postopkih zaradi kršitve pravic intelektualne lastnine pred pristojnimi organi v Republiki Sloveniji).

Namenjena bo malim in srednje velikim podjetjem (MSP) iz EU, zanjo pa bodo MSP lahko pridobila finančno pomoč v okviru razpisa Sklada za pomoč MSP pri EUIPO (angleško Ideas Powered for Business SME Fund) za leto 2024.

V Sloveniji bodo storitev lahko izvajali strokovnjaki, ki jih bo izbral Urad za intelektualno lastnino (urad). Urad bo v kratkem objavil javno povabilo za sodelovanje zunanjih strokovnjakov pri izvedbi te storitve v Sloveniji. Na povabilo se bodo lahko prijavili vsi zainteresirani strokovnjaki. Eden od pogojev za izvedbo storitve bo potrdilo o udeležbi izobraževanja, ki ga organizira EUIPO v ta namen.  

Izobraževanje za strokovnjake, ki bodo izvajali storitev IP Scan Enforcement, bo potekalo  23. januarja prek spleta. Udeležba je brezplačna. Na izobraževanje se lahko zainteresirani strokovnjaki prijavijo do petka, 19. januarja.

Za dodatne informacije lahko pokličete Nino Mandl na telefonsko številko 01 620 31 53 ali pišete na nina.mandl@uil-sipo.si.

Vabljeni k udeležbi!

Program izobraževanja IP Scan Enforcement (v angleškem jeziku)