Skoči do osrednje vsebine

Dijaki Vegove in Srednje medijske in grafične šole obiskali prostore vlade

Dijaki so ob predstavitvah, ki so jih zanje pripravili predstavniki Kabineta predsednika vlade, Urada vlade za komuniciranje in Protokola RS, spoznali delo predsednika vlade in ministrov ter se seznanili z delom vseh treh vladnih služb.

Dijake je najprej sprejela sekretarka iz Kabineta predsednika vlade mag. Kristina Bizjak, sodelavka državnega sekretarja za evropske zadeve Igorja Malyja. Predstavila jim je svojo karierno pot in predvsem izkušnje, ki jih pridobiva z delom na področju evropskih zadev. Skupaj z dijak so nato našteli vse ministre sedanje vlade ter njihove pristojnosti. Na koncu jih je spodbudila, da naj (p)ostanejo aktivni državljani, ki se bodo udeleževali volitev in tudi na ta način sooblikovali Slovenijo v prihodnosti.

Drugi del obiska smo nadaljevali v predsedniški palači, zato so kolegi s Policije dijake najprej varnostno pregledali. Poleg ogleda predsedniške palače smo dijakom predstavili delo Protokola RS in Urada vlade za komuniciranje. V medijskem središču so se dijaki lahko preizkusili v vlogah ministrov in novinarjev na novinarski konferenci.

Fotografije z obiska dijakov Srednje medijske in grafične šole ter Vegove Ljubljana so na voljo na vladnem Flickr računu.