Skoči do osrednje vsebine

Vlada določila vladno pogajalsko skupino in sprejela izhodišča za pogajanja glede stavkovnih zahtev

Vlada je na današnji dopisni seji za pogajanja z Glavnim stavkovnim odborom FIDES določila vladno pogajalsko skupino ter sprejela izhodišča za pogajanja v zvezi s stavkovnimi zahtevami.

Vlada Republike Slovenije se je seznanila z napovedjo splošne stavke zdravnikov in zobozdravnikov in s stavkovnimi zahtevami Glavnega stavkovnega odbora FIDES, sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije, ter v zvezi z njihovimi stavkovnimi zahtevami določila vladno pogajalsko skupino in sprejela izhodišča za pogajanja v zvezi s stavkovnimi zahtevami.

Pogajalsko skupino bo vodil Mirko Stopar, višji sekretar z Ministrstva za javno upravo, za njegovega namestnika je imenovan državni sekretar na Ministrstvu za zdravje, Denis Kordež, preostali člani pa so predstavniki Ministrstva za finance in Ministrstva za zdravje.

Vlada verjame, da je le v dialogu z zdravniki in zobozdravniki v okviru enotnega plačnega sistema javnega sektorja mogoče vzpostaviti sistem, ki bo ustrezno odgovarjal na današnje izzive. Zato sindikat FIDES vnovič vabi k dialogu in ga poziva, da v interesu pacientov napovedano stavko prekliče.

Vir: Ministrstvo za zdravje