Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade na prireditvi Ona ali On 2023: Dobri ljudje bogatijo našo družbo

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je danes udeležil slovesne prireditve ob tradicionalni podelitvi priznanj za osebnost leta v akciji »Ona ali On 2023 – dejanje leta«.

V slavnostnem nagovoru je čestital nagrajencem in poudaril, da dobri ljudje bogatijo našo družbo: “Ko poleg svojega profesionalnega življenja pomagamo pomoči potrebnim, starejšim, mlajšim, športnikom in drugim, družbi vračamo tisto, kar nam je dala.”

Izpostavil je tudi pomen Radia 94 za primorsko-notranjsko regijo: “Radio 94, ki me je leta spremljal na vsakodnevni poti v Ljubljano, praznuje 30 let. Zavedam se njegove izjemno pomembne vloge tako na področju informiranja kot humanitarnega dela.”

Predsednik vlade je ob tej priložnosti čestital tudi poveljniku regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko Sandiju Curku, ki je prejel priznanje Državljan Evrope 2023 za projekt pomoči ukrajinskim sirotam in beguncem. Poleg tega se mu je zahvalil za nesebično pomoč ob avgustovskih poplavah: “Samoiniciativno je med drugim postavil spletno stran za organizacijo prostovoljnega dela za pomoč prizadetim v poplavah.”

Na prireditvi so podelili tudi priznanji Gospodarske zbornice Slovenije in Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.