Skoči do osrednje vsebine

Premier: Solidarnosti in enotnost, ki sta nas vodili pred 33 leti, med ljudmi ostajata še danes

Predsednik vlade dr. Robert Golob je danes gostil prednovoletni sprejem za svojce padlih vojne za Slovenijo, za obrambno-varnostne strukture Republike Slovenije in predstavnike veteranskih organizacij.

Ob koncu leta se spominjamo časov osamosvojitve, težkih, a razburljivih, zahtevnih, a upanja polnih: “Tisti, ki ste izgubili svojce, ste plačali za vse nas, zato je pomembno, da ste v središču pozornosti ravno v času, ki je čaroben,” je povedal predsednik vlade dr. Robert Golob in dodal: “Nismo pozabili na padle v vojni za Slovenijo. Vaše žrtve bodo ostale za vedno zapisane v našem spominu - narodovem in osebnem.” Predsednik vlade se je ob tem zavezal, da bodo vse strukture skozi pogovor našle rešitve, s katerimi se bomo oddolžili za žrtve, “ki ste ga dali na oltar domovine.” 

Slovenija je danes varna država v vedno bolj nevarnem svetu. “Varnost naših državljank in državljanov je na prvem mestu med prioritetami te vlade,” je poudaril predsednik vlade in dejal, da sta usposobljeni policija in vojska pomemben steber, tudi v primerih naravnih nesreč. 

Ob tej priložnosti se je zahvalil pripadnikom vojske in članom policije za nesebično pomoč ob naravnih nesrečah: “Lansko leto na Krasu in letos v velikem delu Slovenije, smo lahko videli solidarnosti in enotnost, ki sta nas vodili pred triintridesetimi leti in tudi danes ostajata med ljudmi,” je poudaril predsednik vlade. 

Ob koncu je vsem zaželel mirne in spokojne praznike: “Želim si, da bi v novo leto vstopili še bolj povezani za dobro naše domovine. Srečno.”