Skoči do osrednje vsebine

Bodoči računalničarji in aranžerke v okviru obiska na vladi zatrdili, da se bodo udeleževali volitev

V okviru vladnega pedagoškega programa Aktivno državljanstvo so se predstavitve vlade in njenega dela udeležili dijakinje in dijaki Srednje trgovske in aranžerske šole ter Vegove šole iz Ljubljane.

Kot je za tovrstne obiske predvideno, smo tudi tokrat dijake sprejeli predstavniki Kabineta predsednika vlade, Urada vlade za komuniciranje in Protokola RS, sodelovali pa so tudi sodelavci Policije in JGZ Brdo. Tokrat je dijake sprejela državna sekretarka iz Kabineta predsednika vlade Nataša Lužar, ki je odgovorna za področji medgeneracijskega sodelovanja in stanovanjske politike. Z dijaki se je zato spustila v zanimivo razpravo na temo stanovanj. Vprašala jih je tudi, ali se bodo udeleževali volitev in če bi v primeru e-volitev bolj pogosto glasovali. Presenetil jo je odziv dijakov, da jih e-volitve ne bi bolj motivirale k udeležbi, nekateri pa so e-volitvam celo nasprotovali.

Svoje izkušnje in karierno pot je dijakom v nadaljevanju predstavila mlada sodelavka iz Kabineta predsednika vlade, Polona Faletič, ki sicer opravlja naloge na področju svetovanja glede razvoja Jedrske elektrarne Krško.

Drugi del obiska smo organizirali v predsedniški palači, zato so kolegi s Policije dijake najprej varnostno pregledali. Poleg ogleda predsedniške palače smo dijakom predstavili delo Protokola RS in Urada vlade za komuniciranje. V medijskem središču so se dijaki lahko preizkusili v vlogah ministrov in novinarjev na novinarski konferenci.

Kljub utrujenosti, ki so jo čutili po sedmih urah pouka, so bili dijaki med obiskom zgovorni in vedoželjni, zato verjamemo, da so z obiska odšli z zanimivimi vtisi.

Fotografije z obiska dijakov Srednje trgovske in aranžerske šole ter Vegove šole iz Ljubljane so na voljo na vladnem Flickr računu.