Skoči do osrednje vsebine

V okviru programa Aktivno državljanstvo so vlado tokrat obiskali dijaki Gimnazije Vič

V tem šolskem letu je bilo devetdeset dijakinj in dijakov tretjih letnikov Gimnazije Vič druga skupina, ki smo ji v okviru vladnega pedagoškega programa Aktivno državljanstvo predstavili Vlado Republike Slovenije.

Sprejeli smo jih predstavniki Kabineta predsednika vlade, Urada vlade za komuniciranje in Protokola Republike Slovenije. Dijaki so si najprej ogledali kratek video o vladi, nato je z njimi spregovorila mag. Kristina Bizjak, svetovalka za evropske zadeve v Kabinetu predsednika vlade. Predstavila jim je svoje delo, kako deluje vlada na področju evropskih zadev in svojo osebno karierno pot. Z dijaki je opravila še kratek kviz, kako dobro poznajo ministrstva te vlade.

Drugi del obiska smo organizirali v predsedniški palači, zato so morali dijaki najprej opraviti varnostni pregled. Poleg ogleda predsedniške palače smo dijakom predstavili delo Protokola in Urada vlade za komuniciranje. V medijskem središču so se dijaki lahko preizkusili v vlogah ministrov in novinarjev na novinarski konferenci.

Z vlade so odšli polni novih vtisov in informacij, ki jim bodo nedvomno koristile tako v šoli kot v življenju.

Fotografije z obiska dijakov Gimnazije Vič so na voljo na vladnem Flickr računu.