Skoči do osrednje vsebine

Iz Izraela so se varno vrnili vsi slovenski državljani, ki so do sedaj želeli zapustiti državo

Iz Izraela so se varno vrnili vsi slovenski državljani, ki so do sedaj izrazili željo po vrnitvi v domovino. Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve ter Veleposlaništvo Republike Slovenije v Tel Avivu sta v stiku z 19 slovenskimi državljani, ki še ostajajo v Izraelu. Še naprej odsvetujemo vsa nenujna potovanja v Izrael, vključno s turističnimi.

Na Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve ter Veleposlaništvo Republike Slovenije v Tel Avivu se je do sedaj obrnilo 58 slovenskih državljanov. Od začetka napada na Izrael s strani Hamasa smo si prizadevali za nudenje čimbolj učinkovite pomoči vsem državljanom, ki so se na nas obrnili za pomoč. Naše dejavnosti so bile usmerjene predvsem v nudenje ažurnih in pomembnih informacij, pomoči pri vrnitvi v Slovenijo ter usklajevanje z drugimi državami in letalskimi prevozniki glede možnosti odhodov za slovenske državljane iz Izraela.

Tistim, ki se še nahajajo v Izraelu, svetujemo visoko stopnjo previdnosti in upoštevanje navodil lokalnih oblasti. Odsvetujemo vsa potovanja na območja, kjer potekajo vojaške operacije. Varnostne razmere so še vedno zelo nepredvidljive ter se lahko kadarkoli in kjerkoli hitro poslabšajo. Pozivamo vse državljane, ki še potrebujejo pomoč, da vzpostavijo stik z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Tel Avivu preko e-pošte consular.telaviv@gov.si in telefonskih številk: 00972 54 451 6076 in 00972 54 621 0330 ali Ministrstvom za zunanje in evropske zadeve po telefonski številki: 00386 1 478 2219.