Skoči do osrednje vsebine

Srečanje predsednika vlade dr. Goloba s predstavniki 14 gospodarskih združenj

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je danes srečal s štirinajstimi gospodarskimi organizacijami in združenji. V ospredju pogovorov so bila skupna prizadevanja za blaginjo prebivalk in prebivalcev Slovenije po poplavah. Udeleženci srečanja so se strinjali, da je kontinuiran dialog med gospodarstvom in državo nujen, še toliko bolj v zahtevnih časih sanacije in obnove.
Srečanje predsednika vlade dr. Roberta Goloba z 14 delodajalskimi organizacijami in združenji

Srečanje predsednika vlade dr. Roberta Goloba z 14 delodajalskimi organizacijami in združenji | Avtor: Boštjan Podlogar/STA

1 / 4

Predstavniki vlade so sogovornikom predstavili ukrepe in aktivnosti po najobsežnejši naravni nesreči v zgodovini Slovenije, katere škode je ocenjena na skoraj 10 milijard evrov ter naslovili pripravljenost gospodarstva, da se vključi v obnovo ter iskanje skupnih in solidarnih rešitev za obnovo Slovenije.

Sogovorniki so se zavzeli tudi za obuditev socialnega dialoga v okviru Ekonomsko socialnega dialoga, kjer bodo lahko socialni partnerji naslovili tudi odprta vprašanja s področja gospodarstva ter se seznanili z zakonskimi predlogi preden gredo ti v zakonsko proceduro.