Skoči do osrednje vsebine

134. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada je na današnji dopisni seji imenovala Mojco Ramšak Pešec in Jureta Trbiča za državna sekretarja v Ministrstvu za javno upravo.

Vlada je izdala odločbi, s katerima Mojco Ramšak Pešec in Jureta Trbiča z 9. oktobrom 2023 imenuje za državna sekretarja v Ministrstvu za javno upravo.

Zakon o državni upravi (ZDU-1) v prvem odstavku 17. člena določa, da se lahko v omenjenem ministrstvu imenujeta največ dve državni sekretarki oziroma državna sekretarja. Skladno z določili petega odstavka 17. člena ZDU-1 ima državni sekretar status funkcionarja. Imenuje in razrešuje ga vlada na predlog ministra, ki vodi ministrstvo.

Zakon o Vladi Republike Slovenije v petem odstavku 21. člena določa, da o imenovanjih in razrešitvah ter v upravnih zadevah iz svoje pristojnosti, kakor tudi o drugih posamičnih zadevah iz svoje pristojnosti izdaja vlada odločbe.

Minister za finance v funkciji ministra za javno upravo je predlagal Vladi Republike Slovenije, da Mojco Ramšak Pešec in Jureta Trbiča z 9. oktobrom 2023 imenuje za državna sekretarja v Ministrstvu za javno upravo.