Skoči do osrednje vsebine

Slovenskim državljanom odsvetujemo vsa nenujna potovanja v Izrael

Od danes zjutraj poteka raketni napad iz Gaze na južni in osrednji del Izraela, vključno z območji Tel Aviva in Jeruzalema. Prišlo je tudi do vstopa pripadnikov Hamasa na ozemlje Izraela ob območjih z Gazo. Varnostne razmere v Izraelu so nepredvidljive ter se lahko kjerkoli in kadarkoli poslabšajo. Slovenskim državljanom odsvetujemo vsa nenujna potovanja v Izrael.

Informacije za slovenske državljane, ki se nahajajo v Izraelu

Slovenskim državljanom, ki se že nahajajo v Izraelu, svetujemo, da so previdni, ostajajo na varnem in v bližini zaklonišč ter sledijo nasvetom lokalnih oblasti glede svoje varnosti. Svetujemo izogibanje potovanjem v južni del Izraela, Zahodni breg in vzhodni Jeruzalem.

Sirene, ki napovedujejo raketni napad, vzemite resno in se takoj odpravite v najbližje zaklonišče ali varno sobo. Svoje aktivnosti v naslednjih dneh prilagodite razmeram. Glede morebitnih prestavitev letov iz države bodite v neposrednem kontaktu z vašo letalsko družbo.

Slovenskim državljanom, ki se nahajajo v Izraelu ali Zahodnem bregu, svetujemo tudi, da se javijo Veleposlaništvu Republike Slovenije v Tel Avivu. V primeru vprašanj se lahko obrnejo na dežurno številko veleposlaništva + 972 54 451 6076 ali zunanjega ministrstva +386 1 478 22 19.