Skoči do osrednje vsebine

Javni razpisi za izbor kulturnih projektov

Na spletni strani ministrstva so bili objavljeni Javni razpisi za izbor kulturnih projektov, ki jih bo v letu 2024 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo. Rok za prijavo na vse štiri razpise je 6. november 2023.
  • Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju uprizoritvenih umetnosti, ki jih bo v letu 2024 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo (JPR-UPRIZ-2024)

Sofinanciranje je namenjeno podpori kulturnih projektov na področju uprizoritvenih umetnosti, ki so v javnem interesu ter so prepoznani kot vrhunski in  nujni za uresničevanje načel raznovrstnosti in dostopnosti javnih kulturnih dobrin, spodbujanju ustvarjalnosti samozaposlenih v kulturi na področju uprizoritvenih umetnosti in zagotavljanju pogojev za njihovo ustvarjalno delo ter spodbujanju razvoja uveljavljajočih se perspektivnih ustvarjalcev.

  • Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju vizualnih umetnosti ter arhitekture in oblikovanja, ki jih bo v letu 2024 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo (JPR-VIZ-AIO-2024)

Sofinanciranje je namenjeno podpori kulturnih projektov na področju vizualnih umetnosti ter arhitekture in oblikovanja, ki so v javnem interesu in nujni za uresničevanje načel raznovrstnosti in dostopnosti javnih kulturnih dobrin, spodbujanju ustvarjalnosti samozaposlenih v kulturi in drugih ustvarjalcev na področju vizualnih umetnosti ter arhitekture in oblikovanja ter zagotavljanju pogojev za njihovo ustvarjalno delo ter spodbujanju razvoja perspektivnih mladih ustvarjalcev.

  • Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju intermedijskih umetnosti, ki jih bo v letu 2024 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo (JPR-IMU-2024). 

Sofinanciranje je namenjeno podpori kulturnih projektov na področju intermedijskih umetnosti, ki so v javnem interesu ter so prepoznani kot vrhunski in nujni za uresničevanje načel raznovrstnosti in dostopnosti javnih kulturnih dobrin, spodbujanju ustvarjalnosti samozaposlenih v kulturi na področju intermedijskih umetnosti in zagotavljanju pogojev za njihovo ustvarjalno delo ter spodbujanju razvoja uveljavljajočih se  perspektivnih ustvarjalcev.

  • Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju glasbenih umetnosti, ki jih bo v letu 2024 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo (JPR-GUM-2024). 

Sofinanciranje je namenjeno podpori kulturnih projektov na področju glasbenih umetnosti, ki so v javnem interesu ter so prepoznani kot vrhunski in nujni za uresničevanje načel raznovrstnosti in dostopnosti javnih kulturnih dobrin, spodbujanje ustvarjalnosti samozaposlenih v kulturi in drugih ustvarjalcev na področju glasbenih umetnosti, ter zagotavljanju možnosti za njihovo ustvarjalnost.

Javni razpisi so bili 6. oktobra 2023 objavljeni v Uradnem listu (103/2023)

Rok za prijavo na vse štiri razpise je 6. november 2023.