Skoči do osrednje vsebine

133. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada je na dopisni seji sredstva splošne proračunske rezervacije v višini 1,1 milijona evrov prerazporedila na Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Pooblastila je tudi Državno odvetništvo za zastopanje v zvezi s tožbo glede imenovanja generalnega direktorja policije.

Vlada prerazporedila sredstva v državnem proračunu

Vlada je danes sredstva splošne proračunske rezervacije v višini 1,1 milijona evrov prerazporedila na Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Sredstva bodo namenjena financiranju delnega povračila nadomestila plače delavcem za začasno čakanje na delo pri delodajalcu, ki zaradi posledic poplav delavcem ne more zagotavljati dela.

Vir: Ministrstvo za finance

Vlada pooblašča Državno odvetništvo za zastopanje v zvezi s tožbo glede imenovanja generalnega direktorja policije

Vlada pooblašča Državno odvetništvo Republike Slovenije za zastopanje oziroma ga določa za zastopnika Republike Slovenije kot tožene stranke v upravnem sporu pred Upravnim sodiščem Republike Slovenije v zvezi s tožbo in predlogom za izdajo začasne odredbe tožnika Boštjana Lindava, ki ga po pooblastilu zastopa odvetnik Gregor Verbajs iz Grosuplja.

Tožnik je tožbo v upravnem sporu vložil zaradi izpodbijanja sklepa posebne natečajne komisije v povezavi s postopkom posebnega javnega natečaja položaja generalnega direktorja policije ter zoper sklep vlade o imenovanju generalnega direktorja policije in zoper odločbo vlade imenovanju v uradniški naziv I. stopnje – glavni policijski svetnik.

Vir: Ministrstvo za notranje zadeve