Skoči do osrednje vsebine

Ministra Poklukar in Nešić o migracijah

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je po telefonu pogovarjal z ministrom za varnost Bosne in Hercegovine Nenadom Nešićem.

Seznanil ga je z razpravo o zunanji dimenziji migracij in zaključkih včerajšnjega zasedanja Sveta Evropske unije za notranje zadeve v Bruslju.

Minister Poklukar je predstavil skupno pobudo ministrov Slovenije in Hrvaške, ki sta jo naslovila na evropsko komisarko za notranje zadeve Ylvo Johansson, da se Evropska komisija čim hitreje in aktivneje zavzame za sklenitev statusnega sporazuma med Evropsko mejno in obalno stražo (Frontex) in Bosno in Hercegovino. Minister Poklukar je ponovno izpostavil, da je učinkovito upravljanje migracij skupna naloga držav v regiji in širše. Pri tem je ključno dobro mednarodno sodelovanje.

Minister Nešić je ministra Poklukarja seznanil s trenutnim stanjem na področju migracij v Bosni in Hercegovini.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar sedi za mizo v pisarni. V roki drži telefonsko slušalko. Za njim omara z vitrino.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je po telefonu pogovarjal z ministrom za varnost Bosne in Hercegovine Nenadom Nešićem. | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve