Skoči do osrednje vsebine

Dijaki Vegove obiskali vlado v okviru programa Aktivno državljanstvo

Osemdeset dijakinj in dijakov tretjih letnikov Elektrotehniško-računalniške strokovne šole in gimnazije Ljubljana je v okviru vladnega pedagoškega programa Aktivno državljanstvo obiskalo Vlado Republike Slovenije.

Sprejeli so jih mag. Kristina Bizjak, svetovalka za evropske zadeve v Kabinetu predsednika vlade, Marko Skok iz Protokola Republike Slovenije in mag. Nataša Bušljeta iz Urada vlade za komuniciranje in jim v dveh urah predstavili delo vlade in vladne prostore od kristalne dvorane v predsedniški palači do medijskega središča Urada za komuniciranje.

Z dijaki je najprej spregovorila o delovanju vlade kot izvršilne veje oblasti, o njenih nalogah, o članstvu Slovenije v Evropski uniji in sodelovanju z državami članicami ter institucijami EU mag. Kristina Bizjak. Predstavila je tudi svoje delo svetovalke za evropske zadeve v Kabinetu predsednika vlade in mlade navdušila s svojo osebno karierno potjo.

Drugi del obiska smo organizirali v predsedniški palači in dijakom predstavili delo protokola in Urada vlade za komuniciranje. V medijskem središču pa dijakom dali možnost, da strnejo svoje vtise iz obiska pred mikrofonom, kjer sicer stojijo predsednik vlade in ministri.

Fotografije z obiska dijakov Elektrotehniško-računalniške strokovne šole in gimnazije Ljubljana so na voljo na vladnem Flickr računu.