Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade na delovnem obisku na Pediatrični kliniki

Predsednik vlade dr. Robert Golob, ki opravlja tudi funkcijo ministra za zdravje, je obiskal Pediatrično kliniko Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana. Ogledal si je prostore oddelkov za kardiologijo in intenzivno terapijo otrok ter se z vodstvom UKC in Pediatrične klinike seznanil z razmerami na področju zdravljenja otrok s prirojenimi srčnimi napakami.

Premier je v luči tragičnih izgub dveh otrok s prirojeno srčno napako najprej izrazil iskreno sožalje staršem in svojcem. Kot je povedal v izjavi za javnost, je vsakdo ob prihodu na Pediatrično kliniko ter pogledu na nemočne malčke in njihove starše pretresen. "Hkrati pa bi rad posebej poudaril, da vedno vidi tudi žarek upanja." Dobi ga po pogovoru z otroki in starši, pa tudi medicinskimi sestrami in zdravniki, je prepričan dr. Golob. Celotnemu zdravstvenemu osebju se je zahvalil za požrtvovalno delo in poudaril, da je Pediatrična klinika vrhunska zdravstvena institucija.

"Današnji obisk je bil namenjen temu, da se pogovorimo, začutimo, s kakšnim upanjem vstopajo starši in otroci na Pediatrično kliniko in kakšne so razmere za delo," je dodal predsednik vlade. Pogovori z vodstvom največje slovenske bolnišnice so tekli tudi o tem, na kakšen način lahko Vlada Republike Slovenije oziroma ministrstvo za zdravje pomaga pri reševanju pomanjkanja kadra, razvoju stroke in krepitvi javnega zdravstva. "Ta je eden boljših v Evropi in mora tak tudi ostati," je izpostavil dr. Golob.

Ob tem je spomnil na aktualne izzive sistemov javnega zdravstva v Evropi, ki so se pojavili zlasti v postkovidnem obdobju. "To ni noben izgovor, pomeni, da moramo delati še toliko bolj trdo. In tisto, kar dajem zavezo, je, da ta vlada tega ni pozabila," je sklenil predsednik vlade in napovedal, da bo po načrtih ime kandidata za ministra za zdravje znano do konca tega meseca.