Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo gosti 3. seminar za mlade diplomate iz držav Vzhodnega partnerstva

Na Ministrstvu za zunanje in evropske zadeve 23. in 24. avgusta poteka 3. seminar za mlade diplomate iz držav Vzhodnega partnerstva, ki se ga udeležujejo predstavniki Armenije, Azerbajdžana, Gruzije, Moldavije in Ukrajine.

Namen seminarja je utrjevanje vezi z vzhodnimi partnerkami skozi izmenjavo pogledov o ključnih vidikih dvostranskih odnosov in izbranih mednarodnih temah. Eden od letošnjih poudarkov seminarja so vsebine povezane z vladavino prava in bojem proti korupciji.

Mladi diplomati na seminarju spoznavajo prioritete slovenske zunanje politike, vključno s prihajajočim nestalnim članstvom Slovenije v Varnostnem svetu Organizacije združenih narodov (OZN) 2024-2025. Dogodek ponuja priložnost za razpravo o prihodnosti politike Vzhodnega partnerstva in načinih za krepitev dvostranskih odnosov, udeleženci pa se bodo seznanili tudi s procesom evropske integracije ter mednarodnimi standardi na področju preprečevanja korupcije.

Udeleženci seminarja bodo obisk Slovenije nadaljevali z udeležbo na Blejskem strateškem forumu za mlade (25.- 28. avgust) in Blejskem strateškem forumu (28. in 29. avgust).