Skoči do osrednje vsebine

Premier dr. Golob s predstavniki slovenskega bančnega in zavarovalniškega sistema

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Robert Golob se je danes srečal s predstavniki slovenskega bančnega in zavarovalniškega sistema.

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Robert Golob na srečanju s predstavniki slovenskega bančnega in zavarovalniškega sistema

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Robert Golob na srečanju s predstavniki slovenskega bančnega in zavarovalniškega sistema | Avtor: Nebojša tejić/STA

Pogovor je bil namenjen pregledu aktualnih razmer po katastrofi, ki je zadela Slovenijo in ukrepom, ki so jih zavarovalnice in banke že sprejele ali jih še bodo, da bi ublažile stiske ljudi. Sistemske ukrepe pripravlja tudi Vlada Republike Slovenije, predvidoma bo predlog interventnega zakona vlada sprejela še ta teden. Tako za vlado, kot tudi za bančni in zavarovalniški sektor, je pomembno, da se zaupanje ljudi v oba sistema ohrani.

Na srečanju s predstavniki zavarovalniškega sistema so bili prisotni predstavniki Slovenskega zavarovalnega združenja in zavarovalnic Merkur, Sava, Sava RE, Wiener städtische versicherung AG, Generali, Grawe, Allianz in Triglav.

Na srečanju s predstavniki bančnega sistema so bili prisotni predstavniki Združenja bank Slovenije, Addiko Bank, Delavske hranilnice, Deželne banke Slovenije, Nove KBM, Gorenjske banke, Nove ljubljanske banke, SKB, SID banke, Unicredit banke, Sparkasse, Intesa San Paolo, BKS banke, Primorske hranilnice in LON d.d..