Skoči do osrednje vsebine

Dr. Golob s humanitarnimi organizacijami o nadaljnjih ukrepih za pomoč prizadetim v poplavah

Predsednik vlade dr. Robert Golob je danes na delovno srečanje povabil predstavnike večjih humanitarnih organizacij. Spregovorili so o nadaljnjih ukrepih pomoči za prizadete v vodni ujmi, dotaknili so se tako medsebojnega sodelovanja kot tudi razdeljevanja materialne in finančne pomoči ter aktivnosti na terenu.
Predsednik vlade dr. Robert Golob s predstavniki humanitarnih organizacij o nadaljnji pomoči ljudem

Predsednik vlade dr. Robert Golob s predstavniki humanitarnih organizacij o nadaljnji pomoči ljudem | Avtor: Bor Slana/STA

1 / 2

Predstavniki vlade so predstavnikom humanitarnih organizacij predstavili načrtovane aktivnosti in ukrepe za pomoč prizadetim v poplavah. V pripravi je interventni zakon, ki med drugim predvideva tudi razdelitev finančnih sredstev vsem, ki so v poplavah utrpeli resno škodo, ne glede na njihov socialni status. Dogovorili so se, da se trenutna humanitarna pomoč, ki jo delijo humanitarne organizacije, ne izključuje s finančno pomočjo, ki jo bodo ljudje dobili pri Rdečem križu in Karitasu.

Po koncu intervencijskega obdobja bo vlada pripravila predlog zakona o obnovi, ki bo naslovil sanacijo posledic poplav in oblikovanje odpornejšega sistema, da bo Slovenija v prihodnje bolje pripravljena na tovrstne naravne nesreče.

Na delovnem srečanju so se udeleženci dotaknili tudi psihosocialnih stisk starejših, stanovanjske problematike ter vprašanj o začetku  novega šolskega leta v poplavljenih krajih.