Skoči do osrednje vsebine

Parlamentarne stranke enotno glede priprave interventnih ukrepov za obnovo po poplavah

V želji po oblikovanju celovitih rešitev in ukrepov za pomoč vsem prizadetim v vodni ujmi je predsednik vlade dr. Robert Golob sklical delovni sestanek z vodji vseh parlamentarnih strank.
Predsednik vlade Roberta Goloba in predsedniki oziroma predstavniki parlamentarnih strank Tanja Fajon, Luka Mesec, Janez Janša, Jernej Vrtovec, Matej Arčon

Posvet predsednika vlade Roberta Goloba s predsedniki parlamentarnih strank o ukrepih za sanacijo posledic ujme. | Avtor: Urad Vlade Republike Slovenije za komuniciranje

1 / 2

"Današnji sestanek z vsemi parlamentarnimi strankami je pokazal, da tudi politiki znamo, ko je treba, biti enotni," je po srečanju povedal predsednik vlade. Poudaril je, da si želi, da bi enotnost v politiki trajala čim dlje in bi obnova, ki sledi, dala zgled prihodnjim generacijam.

Kot je po srečanju še izpostavil dr. Golob, so z vodji parlamentarnih strank izmenjali poglede zlasti glede nabora ukrepov pomoči.

"Mislim, da smo zelo dobro usklajeni tudi s pogledi opozicije," je izrazil prepričanje in dodal, da bodo dobre predloge vključili v nastajajoči interventni zakon za odpravo posledic poplav. Po njegovih besedah bo tako zakon "še boljši." Cilj vlade je, da bi ukrepi začeli veljati že septembra.

Vlada je ukrepe za odpravo posledic vodne ujme sicer razdelila v dve fazi: najprej je pripravila nujne ukrepe, sledi priprava posebnega zakona za obnovo po poplavah.

Ključno sporočilo posveta je bila politična enotnost v korist prebivalk in prebivalcev Slovenije, za kar sta tako koalicija kot opozicija konstruktivno stopili skupaj. Strinjajo se, da morajo biti ukrepi hitri, ciljani in učinkoviti.