Skoči do osrednje vsebine

Vlada je iz državnih blagovnih rezerv sprostila v uporabo 3916 parov škornjev

Na podlagi predloga, ki ga je podala Uprava RS za zaščito in reševanje, je vlada zaradi potreb ob sanaciji stanja po poplavah iz državnih blagovnih rezev sprostila v uporabo škornje v skupni vrednosti dobrih 141 tisoč evrov z DDV.

Na podlagi 9. člena Zakona o blagovnih rezervah Vlada Republike Slovenije odloča o uporabi blagovnih rezerv, kadar je to nujno za ureditev preskrbe pri večjih motnjah in nestabilnostih na trgih, ob naravnih nesrečah in v vojni.

Z namenom, da bi se hitro in učinkovito pristopilo k reševanju poplavljenih območij in se nudilo pomoč prizadetim prebivalcem, je bil 9. avgusta 2023 podan predlog Ministrstva za obrambo, Uprave RS za zaščito in reševanje, iz katerega izhaja zaprosilo po manjkajoči obutvi – škornjih. Sproščanje blaga iz blagovnih rezerv je potrebno, da se zagotovijo sredstva, potrebnih za izvajanje intervencij in odprave posledic po naravne nesreče.

Sredstva za nadomestitev prevzetega blaga zagotovi Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje pa neodplačno prevzame predmetno blago.

Vir: Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport