Skoči do osrednje vsebine

Slovenska vojska bo na terenu pomagala dokler bo potrebno

Danes je na terenu na številnih lokacijah po Sloveniji več sto pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske (SV) z vso gradbeno tehniko in drugo mehanizacijo, helikopterji in bojnimi vozili. Danes je aktivnih 600 pripadnikov in pripadnic Slovenske vojske.

Slovenska vojska na poplavljenih območjih zagotavlja helikoptersko podporo pri reševanju in evakuaciji ljudi ter oskrbi z najnujnejšimi življenjskimi potrebščinami, hrano in zdravili, prevozu delavcev vzdrževalnih služb in tovora ter goriva na nedostopna območja. Na terenu je z gradbeno mehanizacijo odstranjevala posledice poplav, s sanitetnimi ekipami je skrbela za prvo pomoč prebivalcem, z moštvom pa pomagala pri vseh potrebnih delih pri sanaciji okolja poplav.

Slovenska vojska bo na terenu toliko časa kot bo potrebno. Vseskozi skrbimo za rotacije ekip, da ne prihaja do preutrujenosti, da lahko svoje poslanstvo pripadnice in pripadniki SV opravljajo predano in motivirano do konca.

Minister za obrambo Marjan Šarec je danes obiskal območje, kjer je včeraj narasla Mura pri Črenšovcih poškodovala propoplavni nasip. Zahvalil se je ekipam, ki so z nadčloveškim naporom delale celo noč. Helikopter Slovenske vojske je skupaj s helikopterjem hrvaške vojske pomagal sanirati nasip. Načelnik Generalštaba SV pa je obiskal Ljubno ob Savinji, kjer se je srečal s pripadniki in pripadnicami Slovenske vojske ter se jim zahvalil za njihovo predanost pomagati državljanom in državljankam naše domovine.