Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kulturo je aktiviralo načrt dejavnosti ob poplavah

Danes zjutraj je bil aktiviran državni načrt zaščite in reševanja ob poplavah. Skladno s postopki je tudi Ministrstvo za kulturo aktiviralo svoj načrt dejavnosti.

Ministrstvo za kulturo je Center za obveščanje Republike Slovenije (CORS) obvestil, da je bil zjutraj aktiviran državni načrt zaščite in reševanja ob poplavah. Skladno s postopki to pomeni, da tudi ministrstva sprožijo svoje načrte dejavnosti. Ministrica dr. Asta Vrečko je že odredila sprožitev ustreznih dejavnosti. To pomeni, da v primeru nesreče večjih razsežnosti CORS nemudoma obvesti pristojno osebo na Ministrstvu za kulturo, le-ta pa generalno direktorico Direktorata za kulturno dediščino (DKD). Slednja obvestilo posreduje Zavodu za varovanje kulturne dediščine Slovenije (ZVKDS), ki izda ustrezna navodila za začetek izvajanja operativnih nalog.

Na Ministrstvu za kulturo bomo naredili vse, da zaščitimo kulturno dediščino, predvsem pa so pomembna človeška življenja. V primeru nevarnosti najprej rešite sebe in pomagajte drugim. V mislih smo z vsemi, ki preživljate težke trenutke. Prosimo, upoštevate splošna opozorila in se v kolikor se le da, zadržujete doma oziroma ostanete na varnem.