Skoči do osrednje vsebine

Srečanje predsednika vlade z državnim tajnikom Svetega sedeža

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je drugič srečal z državnim tajnikom Svetega sedeža kardinalom Pietrom Parolinom. V Kopru sta govorila o razmerah na Zahodnem Balkanu, s poudarkom na Kosovu in vojni v Ukrajini.
Rokovanje predsednika vlade dr. Roberta Goloba z državnim tajnikom Svetega Sedeža kardinalom Pietrom Parolinom

Rokovanje predsednika vlade dr. Roberta Goloba z državnim tajnikom Svetega Sedeža kardinalom Pietrom Parolinom | Avtor: Daniel Novakovič/STA

1 / 3

Predsednik vlade se je zahvalil podpori Svetega sedeža v kampanji Slovenije za nestalno članico Varnostnega sveta Združenih narodov (ZN). Dr. Golob in državni tajnik Parolin sta se ob tem zavzela za tvorno sodelovanje v obdobju 2024 in 2025, ko bo Slovenija zasedala mesto nestalne članice najvišjega organa ZN. Priložnost za sodelovanje vidita zlasti v podpori solidarnosti, družbene enakosti, miru in boju proti podnebnim spremembam.

Prav tako je dr. Golob državnega tajnika Parolina seznanil, da ima v svojem kabinetu državnega sekretarja, zadolženega za dialog med Cerkvijo in državo. To je Vojko Volk, državni sekretar za mednarodne zadeve.

Premier dr. Golob in državni tajnik Svetega sedeža kardinal Pietro Parolin sta se prvič srečala decembra lani, ko je predsednik vlade obiskal Vatikan.