Skoči do osrednje vsebine

Dr. Golob: Tehnologija, vlaganja v znanje in zadovoljstvo zaposlenih ključ do višje dodane vrednosti

Premier dr. Robert Golob se je danes udeležil odprtja proizvodnje družbe Bosch Rexroth. Podjetje Bosch Rexroth v Sloveniji posluje že 25 let, z odprtjem nove tovarne na Brniku pa bo ustvarilo dodatnih 123 delovnih mest. Cilj naložbe v višini 13,2 milijona EUR je ustvariti prostor za rast in prihodnje dejavnosti na področju elektrifikacije mobilnih aplikacij.

Vlada Republike Slovenije je prepoznala doprinos novega obrata tako v luči ustvarjanja novih delovnih mest in ohranitve dobavnih verig z glavnimi dobavitelji v Sloveniji, kot tudi pomembno vlogo Slovenije v globalnem proizvodnem omrežju podjetja Bosch Rexroth. Projekt nove proizvodnje podjetja Bosch Rexroth je zato Vlada Republike Slovenije vključila v načrt razvojnih programov za obdobje 2022–2025 in ga podprla z državno finančno spodbudo v višini 829.308 EUR.

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Robert Golob je v nagovoru dejal, da živimo v zahtevnih časih, ki izhajajo tudi iz tega, kar nas v prihodnosti čaka na področju podnebnih sprememb. Prav slednje nam nalagajo, da zaradi odgovornosti do bodočih generacij, spremenimo marsikatero navado. Tehnologija, predvsem elektrifikacija, nam lahko pomaga, da se bomo s podnebnimi spremembami lažje soočili. "In če lahko v tem kontekstu zajemamo, kar vidim danes tukaj, je ravno to, kako z elektrifikacijo pomagati vrsti industrijskih panog, da naredi preobrazbo v trajnostno industrijo," je povzel premier dr. Golob in dodal, da je kombinacija tehnologije in vlaganja v znanje in zadovoljstvo zaposlenih ključ do višje dodane vrednosti. Podjetje Bosch Rexroth v Sloveniji je zgodba o uspehu, ki na enem mestu združuje vse – skrb za okolje in planet, skrb za zaposlene in hkrati skrb za materialno blaginjo. "V Sloveniji si želimo več takih zgodb," je poudaril predsednik vlade.