Skoči do osrednje vsebine

Sprejem ob dnevu državnosti

Ob prihajajočem dnevu državnosti Slovenije je veleposlaništvo v Københavnu pripravilo sprejem za slovensko skupnost in prijatelje.

Veleposlanik Mihael Zupančič je v svojem govoru izpostavil odlično sodelovanje med Dansko in Slovenijo in močne vezi med prebivalci obeh držav.

Omenil je uspešno sodelovanje z Združenjem danskih čebelarjev, Evropsko agencijo za okolje in združenjem danske živilske industrije Food Nation Denmark, s katerimi smo se povezali ob pripravi svetovnega dneva čebel. Posebej je poudaril pomen čebel za zagotavljanje prehranske varnosti in s tem posledično tudi njihov pomen za mir in varnost na svetu.

Veleposlanik je ponovno izrazil neomajno solidarnost Slovenije z Ukrajino, pri čemer je poudaril pomen enotnosti in podpore demokratičnega sveta.

V nagovoru je omenil tudi novico o uspešni kandidaturi Slovenije za nestalno mesto v Varnostnem svetu Združenih narodov, ki v največji meri odraža predanost Slovenije svetovnemu miru, varnosti in diplomaciji.

Vsem navzočim Slovenkam in Slovencem je čestital ob dnevu državnosti in jim zaželel veselo praznovanje.

Slovenska klasična kitaristka Danni Stražar pa je ob tej priložnosti zaigrala in zapela nekaj slovenskih ljudskih pesmi.

Veleposlanik stoji z mikrofonom v rokah in nagovarja povabljence, desno zadaj so danska, slovenska in evropska zastava

Veleposlanik Mihael Zupančič

1 / 2