Skoči do osrednje vsebine

Osnovnošolci na obisku vlade izkazali veliko zanimanja za njeno delo

Učenke in učenci Večgeneracijskega centra Skupna točka in Osnovne šole Spodnja Šiška so danes na povabilo Kabineta predsednika vlade in Urada vlade za komuniciranje obiskali Vlado Republike Slovenije. Obisk je potekal v zelo sproščenem vzdušju in na koncu so bili učenci odšli polni zanimivih in lepih vtisov.

Mlade je najprej sprejel državni sekretar za evropske zadeve v Kabinetu predsednika vlade, mag. Igor Mally, in z njimi spregovoril o delovanju vlade kot izvršilne veje oblasti, o njenih nalogah,  o članstvu Slovenije v Evropski uniji in sodelovanju z državami članicami ter institucijami EU. Ob tem se je mladim zahvalil za aktivno razpravo in izkazano zanimanje tako za delo vlade kot za delovanje Evropske unije nasploh.

Svoje delo je učencem predstavila tudi svetovalka za odnose z javnostmi v kabinetu predsednika vlade.

Obisk smo nadaljevali z ogledom in predstavitvijo protokolarnih daril, ki so jih slovenski predsedniki vlad prejeli od tujih državnikov. Ta so razstavljena v vhodni avli, da si jih lahko ogleda vsak obiskovalec.

Po predstavitvi protokolarnih daril, je predstavnik državnega protokola učence popeljal še po predsedniški palači. Učencem je predstavil zgodovino palače, nekaj najzanimivejših dogodkov, ki so se odvijali v njenih prostorih, in kakšna so osnovna pravila državnega protokola.

Obisk smo zaključili v vladnem novinarskem središču, s  katerim upravlja Urad vlade za komuniciranje. Po kratki predstavitvi dela urada so imeli mladi priložnost, da strnejo svoje vtise iz obiska pred mikrofonom, kjer sicer stojijo predsednik vlade in ministri.

Spremljevalci iz Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje in OŠ Spodnja Šiška, ki so učence spremljali, so bili ponosni na svoje zvedave učence in zadovoljni, ker bo poučevanje o delu vlade nekoliko lažje.