Skoči do osrednje vsebine

Zaključili smo natečaj "Naravne in druge nesreče - Pomoč potrebujemo vsi"

V Celju je potekal zaključek natečaja na katerem je Komisija za najaktivnejši vrtec izbrala Vrtec Rogaška Slatina in najaktivnejšo šolo Osnovno šolo Pod Goro Slovenske Konjice.

Pri uvodnem delu so sodelovali kinologi, gasilci PGE Celje, prometni policist motorist, dogajanje pa sta popestrila viteza s sosednjega hriba, Celjskega gradu.

Z vsakoletnim regijskim natečajem Naravne in druge nesreče želimo mlade informirati, da lahko s preventivnim znanjem in ravnanjem preprečijo nekatere naravne in druge nesreče ali pa pripomorejo k zmanjšanju škode oziroma rešijo življenje sebi ali komu drugemu.  Iz prispelih izdelkov je bilo mogoče ugotoviti veliko prizadevnost mentorjev in učencev, ki ste skozi prispevke skušali prikazati pomembnost sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami ter nazorno prikazali vlogo enot in služb za zaščito, reševanja in pomoč ob naravnih in drugih nesrečah.

Za natečaj z naslovom »Naravne in druge nesreče – Pomoč potrebujemo vsi« je 199 avtorjev zahodno štajerske regije prispevalo skupaj 191 izdelkov, od tega 160 likovnih, 31 literarnih izdelkov. Filmov ni bilo. Komisija je za najaktivnejši vrtec izbrala Vrtec Rogaška Slatina in najaktivnejšo osnovno šolo, to je Osnovna šola Pod Goro Slovenske Konjice. Vsem nagrajencem iskreno čestitamo.