Skoči do osrednje vsebine

Nova vozila za gorske reševalce

Minister Marjan Šarec se je v Kranju udeležil slovesnosti Gorske reševalne zveze Slovenije, na kateri so 4 društvom Gorske reševalne službe, društvom z Jesenic, Bovca, Tržiča in Tolmina, predali nova vozila.

Dve novi terenski vozili Toyota Landcruiser in dva štirikolesnika BRP Can-Am Outlander je sofinanciralo ministrstvo za obrambo oziroma Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje. 

Minister Šarec je ob predaji vozil društvom izpostavil, da se je lepo srečati ob takih dogodkih, "ki so plod dobrega sodelovanja med Gorsko reševalno zvezo Slovenije in Upravo za zaščito in reševanje. Gorski reševalci ste nepogrešljivi člen zaščite in reševanja. Kot pri vsakem reševanju, je tudi pri vašem ključen čas, ko pridete do ponesrečenega."

V nadaljevanju je minister opomnil tudi na pomen prostovoljstva. "Intervencije so nepredvidljive, podnevi in ponoči, vaše poslanstvo pa prostovoljno – v službi človeka. In največjo zahvalo lahko izrazimo prav s takšnimi dejanji, kot je danes, predajo novih vozil. Naj bo intervencij čim manj, ko pa bodo, pa upam, da bodo vozila dobro opravila svojo nalogo – pomagala pri reševanju človeških življenj. Obenem pa se moramo zavedati, da ta življenja sama tehnika brez usposobljenih reševalcev ne more reševati. Hvala za vaše delo."

Skupinska fotografija ministra in drugih udeležencev slovesne predaje vozil

Minister Marjan Šarec se je v Kranju udeležil slovesnosti Gorske reševalne zveze Slovenije, na kateri so 4 društvom Gorske reševalne službe, društvom z Jesenic, Bovca, Tržiča in Tolmina, predali nova vozila. | Avtor: Monika Sušanj

1 / 2