Skoči do osrednje vsebine

Podjetjem na voljo platforma za povezovanje in poslovne priložnosti v Latinski Ameriki in na Karibih

Po uspešnem januarskem seminarju o poslovnih priložnostih v regiji Latinske Amerike in Karibov, ki ga je Ministrstvo za finance organiziralo v sodelovanju z Medameriško razvojno banko, je včeraj potekal spletni seminar, na katerem so predstavniki banke zainteresiranim slovenskim podjetjem predstavili spletno platformo in mobilno aplikacijo za povezovanje in poslovne priložnosti v regiji.

Ministrstvo za finance je 25. januarja 2023 v sodelovanju z Medameriško razvojno banko organiziralo seminar o poslovnih priložnostih v regiji Latinske Amerike in Karibov. Včeraj, 21. februarja 2023, pa je, prav tako v okviru mednarodne konference Dnevi Latinske Amerike in Karibov, potekal spletni seminar, na katerem so predstavniki Medameriške razvojne banke zainteresiranim slovenskim podjetjem predstavili platformo za povezovanje kupcev in ponudnikov v Latinski Ameriki in na Karibih Povežimo Ameriko - ConnectAmericas (v angleščini) ter mobilno aplikacijo za povečanje transparentnosti infrastrukturnih razpisov banke in olajšanje povezav z lokalnimi partnerji Gradimo Ameriko - Build the Americas (v angleščini).

Spletna platforma povezuje vse kupce in ponudnike blaga in storitev v regiji, vanjo pa se lahko brezplačno registrirajo vsa podjetja, ponudniki blaga in storitev, ki si želijo širiti svoje partnerstvo v regijo. Prav tako brezplačna mobilna aplikacija podjetjem omogoča dostop do informacij o prihajajočih javnih naročilih, ki jih financira Medameriška razvojna banka, v sektorjih kot so energetika, transport ter oskrba z vodo in sanitarna ureditev. Hkrati olajšuje povezavo med razvijalci infrastrukture ter lokalnimi dobavitelji blaga in storitev.