Skoči do osrednje vsebine

Video natečaj »SIFOROMA«: Otrok naj bo otrok

Urad Vlade RS za narodnosti v okviru projekta Nacionalna platforma za Rome (Siforoma 5) kot organizator vabi k sodelovanju na video natečaju na temo Zgodnje in prisilne poroke v romski skupnosti.

Zgodnje in prisilne poroke v romski skupnosti

Prijaviti je mogoče video izdelek na razpisano temo, katerega namen bo ozaveščati in izobraževati o nesprejemljivosti zgodnjih in prisilnih porok v romski skupnosti ter o njihovih negativnih in škodljivih posledicah tako za posameznika kot družbo. Video izdelek naj bo namenjen ozaveščanju romske skupnosti, predvsem mladostnikov in/ali staršev.

Na video natečaj se lahko prijavijo posamezniki ali skupine. Natečaj lahko poteka pod mentorstvom, v okviru osnovne šole, lokalne skupnosti, društev, interesnih skupin ali samoiniciativno s strani posameznikov.

Video izdelek je lahko posnet v katerem koli žanru (animacija, dokumentarni film, glasbeni video in podobno), in je lahko dolg največ 2 minuti.

Postopek izbire bo vodila strokovna komisija, imenovana s strani direktorja Urada Vlade Republike Slovenije za narodnosti, ki bo ocenjevala vsebinsko in tehnično izvedbo videa, kakovost posnetka ter idejo, sporočilnost in izvirnost. Strokovna komisija bo zmagovalce natečaja razglasila najkasneje do vključno 1. maja 2023. Avtorji treh izbranih video izdelkov na razpisano temo bodo prejeli denarno nagrado, in sicer:

  • prva nagrada v višini 1000 evrov,
  • druga nagrada v višini 800 evrov in
  • tretja nagrada v višini 600 evrov.

Rok za prijavo je 31. marec 2023.

Več informacij o natečaju je na voljo na spodnjih povezavah, in sicer: