Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Aktualno

 • Podelitev zahvale Jožefu Horvatu Sandreliju

  Direktor mag. Stanko Baluh je v imenu Urada Vlade Republike Slovenije gospodu Jožefu Horvatu Sandreliju ob 25-letnici delovanja Zveze Romov Slovenije in ob 50. obletnici prvega kongresa Romov v Londonu izročil zahvalo za njegovo neutrudno prizadevanje za uveljavljanje pravic pripadnikov romske skupnosti v Republiki Sloveniji in za izboljšanje njihovega položaja.

 • Voščilo

  Sodelavci na Uradu za narodnosti romski skupnosti ob priložnosti Svetovnega dneva Romov in 50. obletnice prvega mednarodnega kongresa Romov v Londonu ter 25. obletnice delovanja Zveze Romov Slovenije iskreno čestitamo in si želimo nadaljnjega tesnega in konstruktivnega sodelovanja za blaginjo romske skupnosti, njenega uspešnega razvoja in dobrega sobivanja v skupni državi.

 • Prvi sestanek Delovne skupine za obravnavo romske problematike: člani so ga ocenili kot uspešnega

  Člani Delovne skupine za obravnavo romske problematike, ki ji predseduje državni sekretar Ministrstva za notranje zadeve dr. Anton Olaj, so na današnjem prvem sestanku prepoznali štiri problemske sklope.

 • Nacionalna platforma za Rome

  Urad vlade za narodnosti izvaja projekte Nacionalna platforma za Rome. Namen vseh projektov je krepitev posvetovalnega procesa na področju socialnega vključevanja Romov preko povezovanja nacionalnih in lokalnih odločevalcev, romske skupnosti in nevladnega sektorja. 

  Operacijo delno financira Evropska unija, Program za pravice, enakost in državljanstvo.