Skoči do osrednje vsebine

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

  • Vlada Republike Slovenije je na svoji 60. redni seji 20. julija 2023 sprejela Šesto periodično poročilo Vlade Republike Slovenije o izvajanju Okvirne konvencije Sveta Evrope za varstvo narodnih manjšin v Republiki Sloveniji.

  • Urad Vlade RS za narodnosti je v okviru projekta Nacionalna platforma za Rome (Siforoma 5) 14. februarja 2023 razpisal video natečaj »SIFOROMA«: Otrok naj bo otrok. Namen natečaja je bil ozaveščanje o nesprejemljivosti zgodnjih in prisilnih porok v romski skupnosti ter o njihovih negativnih in škodljivih posledicah tako za posameznika kot družbo.

  • Rominje in Romi po vsem svetu 8. aprila praznujejo svetovni dan Romov in tako je tudi v Sloveniji. Tudi pri nas ob tej priložnosti potekajo številne prireditve, ki jih organizirajo romske ali druge organizacije, osrednja prireditev pa bo v organizaciji Zveze Romov Slovenije potekala v Gledališki dvorani Park v Murski Soboti v petek, 7. aprila 2023, z začetkom ob 18. uri.

Novice

  • Nacionalna platforma za Rome

    Urad vlade za narodnosti izvaja projekte Nacionalna platforma za Rome. Namen vseh projektov je krepitev posvetovalnega procesa na področju socialnega vključevanja Romov preko povezovanja nacionalnih in lokalnih odločevalcev, romske skupnosti in nevladnega sektorja. 

    Operacijo delno financira Evropska unija, Program za pravice, enakost in državljanstvo.