Skoči do osrednje vsebine

Aktualno

 • Strokovno predavanje o prepoznavanju zgodnjih in prisilnih porok v romski skupnosti

  V torek, 15. novembra 2022, je v Mariboru potekalo strokovno predavanje z naslovom Prepoznavanje zgodnjih in prisilnih porok v romski skupnosti ter ukrepanje v teh primerih. Šlo je za peto v vrsti niza usposabljanj, ki jih v okviru projekta Nacionalna platforma za Rome (Siforoma 5) organizira Urad Vlade RS za narodnosti.

 • Evropska platforma za vključevanje Romov

  V Pragi je 25. in 26. oktobra 2022 potekalo 15. srečanje Evropske platforme za vključevanje Romov. Dogodka se je udeležil direktor Urada vlade za narodnosti, mag. Stanko Baluh, s sodelavkama, saj urad opravlja tudi naloge nacionalne kontaktne točke za Rome.

 • Obisk predstavnikov iz Srbije ob Erasmusovih dnevih

  V torek, 11. oktobra 2022, smo na Uradu vlade za narodnosti gostili predstavnike Ljudske univerze Lendava in Centra za izobraževanje Braća Stamenković iz Beograda, Srbija. Šlo je za predstavnike ene največjih osnovnih šol za izobraževanje odraslih v Srbiji, ki jo v zelo visokem odstotku obiskujejo predvsem Romi. Obisk predstavnikov iz Srbije v Sloveniji sta v okviru Erasmusovih dni gostili Ljudska univerza Lendava in Občina Lendava.

 • Nacionalna platforma za Rome

  Urad vlade za narodnosti izvaja projekte Nacionalna platforma za Rome. Namen vseh projektov je krepitev posvetovalnega procesa na področju socialnega vključevanja Romov preko povezovanja nacionalnih in lokalnih odločevalcev, romske skupnosti in nevladnega sektorja. 

  Operacijo delno financira Evropska unija, Program za pravice, enakost in državljanstvo.