Skoči do osrednje vsebine

 • V četrtek, 12. maja 2022, so se predstavnice Urada Vlade RS za narodnosti udeležile tematske razprave z naslovom »Vključevanje/ne-vključevanje Romov v družbo v Jugovzhodni Sloveniji«, ki jo je organiziral Svet romske skupnosti Republike Slovenije. Potekala je v Kulturnem centru Primoža Trubarja v Občini Šentjernej.

 • V četrtek, 28. 4. 2022, je v organizaciji Zveze za razvoj romske skupnosti Preporod, Ljudske univerze Lendava in drugih, v Raziskovalno izobraževalnem središču dvorca Rakičan potekala mednarodna romska konferenca, ki se jo je udeležil tudi direktor Urada Vlade RS za narodnosti, mag. Stanko Baluh, s sodelavko.

 • V ponedeljek, 25. aprila 2022, sta se direktor Urada Vlade RS za narodnosti, mag. Stanko Baluh, in predstavnica urada, udeležila zaključne konference projekta »Opolnomočenje in ozaveščanje za zdravje Romov«, ki jo je izvedla Zveza za razvoj romskega turizma, športa in kulture RS »Nova pot – Nevo drom« in je potekala v Murski Soboti.

Aktualno

 • Strokovno predavanje »Prepoznavanje zgodnjih in prisilnih porok v romski skupnosti ter ukrepanje v teh primerih«

  V četrtek, 21. aprila 2022, je na Otočcu potekalo strokovno predavanje z naslovom Prepoznavanje zgodnjih in prisilnih porok v romski skupnosti ter ukrepanje v teh primerih. Šlo je za drugo v vrsti niza usposabljanj, ki jih v okviru projekta Nacionalna platforma za Rome (Siforoma 5) organizira Urad Vlade Republike Slovenije za narodnosti.

 • Predstavitev knjige Preprosto enostavno: živim

  V četrtek, 21. aprila 2022, so se direktor Urada Vlade RS za narodnosti, mag. Stanko Baluh, in predstavnice urada, udeležili predstavitve knjige Preprosto enostavno: živim avtorja Sandija Horvata. Dogodek je potekal v Trubarjevi hiši literature, pogovor s pisateljem pa je vodila Rahela Hojnik Kelenc.

 • Seminar na temo izboljšanja zaposljivosti Romov

  V četrtek, 14. aprila 2022, so se direktor Urada Vlade RS za narodnosti, mag. Stanko Baluh, in predstavnice urada udeležili seminarja z naslovom »Kaj lahko storim za izboljšanje zaposljivosti Romov?«. Seminar je bil pripravljen v okviru mednarodnega projekta ZAPROM – Spoštovanje raznolikosti kot temelj za integracijo Romov z zaposlovanjem – primer Slovenije in Srbije in je potekal v Panonski vasi v Tešanovcih.

 • Nacionalna platforma za Rome

  Urad vlade za narodnosti izvaja projekte Nacionalna platforma za Rome. Namen vseh projektov je krepitev posvetovalnega procesa na področju socialnega vključevanja Romov preko povezovanja nacionalnih in lokalnih odločevalcev, romske skupnosti in nevladnega sektorja. 

  Operacijo delno financira Evropska unija, Program za pravice, enakost in državljanstvo.