Skoči do osrednje vsebine

S podpisom pogodbe za leto 2023 zagotovljeno neovirano delovanje STA

»Za STA je danes zgodovinski dan, saj je vlada včeraj po dveh letih finančne negotovosti potrdila pogodbo s STA ter s tem zagotovila zadostna sredstva za izvajanje njene službe. STA opravlja izjemno pomembno novinarsko delo in brez nje si Slovenije ne moremo predstavljati,« je ob podpisu pogodbe dejala vršilka dolžnosti direktorice Urada za komuniciranje Petra Bezjak Cirman.
podpisnika stojita s podpisano pogodbo

Direktor STA Igor Kadunc in v. d. direktorice Ukoma Petra Bezjak Cirman | Avtor: Ukom/Žan Kolman

1 / 2

Potem ko je bila že lani konec leta ukinjena sporna uredba o delovanju STA, je s sklenitvijo te pogodbe STA zagotovljeno normalno financiranje za opravljanje javne službe. STA namreč opravlja pomembno novinarsko delo stalnega, celovitega, točnega in objektivnega zagotavljanja informacij o dogodkih v Sloveniji in po svetu. Finančne negotovosti, ki je pestila STA zadnji dve leti, je s tem konec, saj po poslovnem načrtu dodeljeni denar zadostuje za normalno delovanje agencije. S tem se je ob podpisu strinjal tudi direktor STA Igor Kadunc in dodal, da si bodo na agenciji kljub zagotovljenemu nekoliko višjemu znesku prizadevali okrepiti tržno delovanje. Izrazil je še zadovoljstvo, da jim je vlada prisluhnila in sprejela njihov predlog za zvišanje sredstev.

Vlada, ki v imenu Republike Slovenije izvaja pravice družbenika STA, je besedilo pogodbe o opravljanju javne službe STA za letos potrdila na 34. redni seji. Vrednost pogodbe je v primerjavi z lanskim letom višja za deset odstotkov oziroma kar za 243.600 evrov.

Vršilka dolžnosti direktorice Bezjak Cirman se je ob podpisu zahvalila vsem, ki so pripomogli k podpisu pogodbe.