Skoči do osrednje vsebine

Premier dr. Golob: Razvoj novih globalnih produktov je prava smer razvoja slovenskega gospodarstva

Premier dr. Robert Golob je danes z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjažem Hanom in ministrom za finance Klemnom Boštjančičem obiskal podjetje Hella Saturnus Slovenija, kjer so ga seznanili s proizvodnjo ter investicijami in novimi trendi v avtomobilski industriji.

"Ko bodo reforme pripravljene, bom stopil pred vas in bomo o njih govorili," je poudaril premier. Predstavnike občin je pozval k dialogu in tvornemu sodelovanju ter se seznanil z  njihovimi stališči. Napovedal je, da bo vlada v oblikovanje rešitev vključila tudi županje in župane, s katerimi se bo predvidoma srečal še vsaj dvakrat letos.

Po obisku je predsednik vlade povedal, da je z zadovoljstvom poslušal zelo ambiciozne načrte podjetja o več kakor stomilijonski investiciji, ki se že izvaja in naj bi se v prihodnje še precej povečala. Z vodstvom podjetja je govoril o njihovih globalnih ambicijah: “Najraje vidim, da se v Sloveniji razvijajo novi globalni izdelki, ker menim, da je to edina pravilna pot razvoja našega gospodarstva.” Slovensko gospodarstvo po oceni predsednika vlade namreč ne more temeljiti na poceni delovni sili, temveč na znanju.

V podjetju Hella Saturnus Slovenija so med krizo pripravili ambiciozne načrte: “To je sporočilo vsem nam – tudi vladi – da v krizi ne smemo nikoli opustiti razvojnih načrtov in jih tudi ne bomo,” je povedal premier. Pristop podjetja Hella Saturnus namreč kaže, da je v spreminjajočem se svetu, polnem izzivov, to edina možnost za razvoj.

Premier se je z vodstvom podjetja pogovarjal tudi o načrtih za vzdržni in trajnostni razvoj. “Pomembno je, da Slovenija ostaja na zemljevidu najnovejših trendov – digitalnih in zelenih – in da avtomobilska industrija ostane ena tistih industrij, ki Sloveniji dejansko prinaša ne samo delovna mesta, temveč tudi eno najvišjih dodanih vrednosti,” je poudaril predsednik vlade.