Skoči do osrednje vsebine

Poklic pravosodna policistka in pravosodni policist na sejmu izobraževanja in poklicev - Informativa

Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij se danes in jutri udeležuje sejma izobraževanja in poklicev – Informativa, ki poteka na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Danes sta se s sodelujočimi srečala državni sekretar dr. Igor Šoltes in generalni direktor uprave mag. Bojan Majcen.

Na dogodku predstavljamo poklic pravosodna policistka in pravosodni policist, na razstavnem prostoru pa sodelujeta tudi vodnika službenega psa. V času dogodka sodelavci iz več zavodov za prestajanje kazni zapora in prevzgojnega doma skrbijo za predstavitve poklica in odgovarjajo na vprašanja obiskovalcev. Predstavimo jim potek usposabljanja, kakšne so glavne zahteve in značilnosti dela, s kakšnimi nalogami se srečujejo in kakšno opremo uporabljajo pravosodni policisti pri delu. Vodnika službenih psov iz Zavoda za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni sta sejemskim obiskovalcem predstavila tudi delo s službenimi psi. Danes so ju spremljali kar trije kužki: nemški ovčarki Amy in Klea ter nemška kratkodlaka ptičarka Indy.

Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij želi z udeležbo na dogodku povečati prepoznavnost poklica pravosodni policist med mladimi, ki se odločajo o nadaljnji izobraževalni in poklicni poti. Javnost želimo ozaveščati o tem, da pravosodni policisti s svojim delom uresničujejo poslanstvo uprave: skrbijo za izvrševanje kazenskih sankcij in pripora s ciljem zagotavljati za družbo, zaprte osebe in za zaposlene varne zapore, ki zaprtim osebam zagotavljajo možnost resocializacije. Delo pravosodnega policista je dinamično, zagotovljena so redna izobraževanja in usposabljanja, redno plačilo, vplačilo obveznega dodatnega pokojninskega zavarovanja ter stabilno delovno okolje. Najbolje poklic opiše naš slogan: »Poklic, s katerim rasteš«.

Prijazno povabljeni, da poklic pravosodni policist na Informativi pobliže spoznate. Trenutno Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij razpisuje več prostih delovnih mest: 8 delovnih mest za pravosodne policiste na različnih lokacijah zavodov (Ljubljana, Novo mesto, Dob, Koper), in 4 delovna mesta drugih profilov (inštruktor, inštruktor kuhar in diplomirana medicinska sestra).