Skoči do osrednje vsebine

Premier dr. Robert Golob v državnem zboru: Živali si zaslužijo humanost

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je udeležil posveta Za boljšo prihodnost živali v državnem zboru, katerega namen je bilo oblikovanje rešitev za izboljšanje področja varstva in zaščite živali.
Udeleženci posveta, med njimi predsednik vlade dr. Robert Golob.

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je udeležil posveta Za boljšo prihodnost živali v državnem zboru. | Avtor: Katja Kodba/STA

1 / 2

Poudaril je, da si vse živali zaslužijo humanost in napovedal pripravo novih zakonskih predlogov, ki bodo izboljšali njihov položaj. Po njegovo je ključno spremeniti odnos ljudi do živali.

"Humanost je beseda, ki definira nas, ljudi. Pri nas se vse začne. In to bomo morali ozavestiti, če želimo zaščito živali tudi dejansko izvajati. Ne samo na papirju, ampak tudi v življenju," je v nagovoru na posvetu poudaril premier. Kot je dejal, so zdaj v koalicijskem usklajevanju novi predlogi zakonov, premier pa pričakuje široko podporo predlaganim rešitvam, kot so ustanovitev osrednjega zavetišča za živali, zavetišče za rejne živali, vzpostavitev učinkovite živalske policije in drugo.

Aktualna koalicija je povečani zaščiti živali izrazito naklonjena, za neprecenljivo vlogo pri varstvu pravic teh živih bitij pa se je premier zahvalil civilni družbi in nevladnim organizacijam.